Odbojkašice Italije (©CEV)
Odbojkašice Italije (©CEV)

Francuskinje učinile samo jedan set zanimljivim, Italija očekivano ide u polufinale

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 23:29

Domaće odbojkašice u Firenci lako došle do pobede u četvrtfinalu - 3:0

Na prvom četvrtfinalnom meču nije bilo neizvesnosti uopšte, a na drugom je postojala makar u jednom setu. Kroz cilj su prvo protrčale Holanđanke, a posle njih sasvim očekivano i Italijanke. Domaće odbojkašice su u Firenci ulepšale veče navijačima jer su za 81 minut završile posao protiv Francuske i stigle veoma blizu medalje - 3:0 (25:14, 29:27, 25:13).

Trikolorke su odigrale dobro u grupi, bile su sigurne i u osmini finala, ali su i same bile svesne da će protivnik u četvrtfinalu biti za ekipu njihovog ranga ipak preveliki zalogaj. Samo u drugom setu uspele su da učine ovu utakmicu zanimljivom i dramatičnom. Ali, pošto su ga izgubile, u trećem je ponovo sva kontrola bila u rukama domaćih odbojkašica.

Izabrane vesti

Ponovo je Macanti odlučio na klupi da ostavi Paolu Egonu, a da mesto u prvoj postavi poveri Ekatarini Antropovoj. I na ovoj utakmici je bila najbolji poenter, iako joj realizacija napada nije bila na očekivanom nivou. Od 18 lopti, sedam je završilo na protivničkoj strani terena (39 odsto). Ovog puta je blistala kad je blok u pitanju - zabeležila je čak šest poena iz tog elementa. Upisala je i jedan as servis.

Najveću pomoć dobila je od primača servisa. Elena Pjetrini je pobedi doprinela sa 13 poena, a Mirjam Sila sa deset. Četvrti poenter ekipe bila je Ana Danezi sa osam poena - četiri iz napada i četiri iz bloka. U poraženom taboru Lusil Žikel sa 12 poena - ona je ujedno bila jedina dvocifrena.

Italijanke će u polufinalu igrati protiv pobednika velikog obračuna Turska - Poljska. Pred njima je put iz Firence za Brisel, jer su završne borbe za medalju na programu u prestonici Belgije. U drugom polufinalu u petak sastaće se Holandija i bolji iz duela Srbija - Češka.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

Četvrtfinale

Utorak - Firenca

Holandija - Bugarska 3:0 (25:11, 25:13, 25:19)

Italija - Francuska 3:0 (25:14, 29:27, 25:13)

Sreda - Brisel

17.00: (1,33) Turska - Poljska (3,00)

20.00: Srbija - Češka

Polufinale - 1. septembar u Briselu

Holandija - Srbija/Češka

Italija - Turska/Poljska

Finale i za 3. mesto - 3. septembar u Briselu

***kvote su podložne promenama


tagovi

Ženska odbojkaška reprezentacija Italiježenska odbojkaška reprezentacija FrancuskeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara